Hrvatski Deutsch English
Naslovna

Novosti

Mlada hrvatska teniska zvijezda zasjala u punom sjaju na jedinstvenom teniskom terenu

U dvoboju protiv Poljske,Hrvatska teniska Davis Cup reprezentacija je u Varšavi ostvarila izvrstan uspjeh. Nakon što je Marin Čilić rutinski pobijedio Michala Przysieznog, tek 17-godišnji Borna Ćorić svladao je u pet setova 21. tenisača svijeta Jerzyja Janowicza. A dva dana poslije, protiv Janowicza je Marin Čilić još jednom opravdao status najboljeg hrvatskog tenisača.Osvojio je treći bod i time vratio Hrvatsku u kvalifikacije za Svjetsku skupinu koje će se održati u rujnu ove godine.


Bilo je to prvo odlično iskustvo naših hrvatskih tenisača na jedinstvenom teniskom terenu. Naime. Domaćini su u dvorani u Varšavi montirali HARO Rom Tennis teren koji je svjetska inovacija.
Riječ je o potpuno prenosivom (demontažnom) teniskom terenu koji se brzo i jednostavno montira i demontira, a jedinstvenim u svijetu ga čini svojstvo površinske elastičanosti. Ovo svojstvo teniskog terena smanjuje opterećenje na koljena, zglobove i ligamente, a time i manji umor tenisača.
«Ovo mi je bio jedan od najtežih mečeva ikad. Nisam još igrao u pet setova, tako da je ovo bilo novo iskustvo. No, više sam se umorio u nekim mečevima koji su igrani u tri seta.....»  izjavio je poslije pobjede mlada hrvatska teniska zvijezda Borna Ćorić, pred kojim je blistava budućnosti, kao što se očekuje da će u budućnosti još puno teniskih zvijeda biti oduševljeno ovim jedinstvenim HARO teniskim terenom.


Potpuno demontažni tenis teren

Podloga je važan faktor koji odlučuje o igri. To zna svaki tenisač.

Proslavljeni tenisač Rafael Nadal je svojedobno izjavljivao da ga plaši što će mu ostati od zdravlja kada završi karijeru.

"Teniski tereni su pre agresivni za skeletni sustav, a turniri su pre česti. Svi dinamični i energični sportovi se odvijaju na mekanijim podlogama. Ne mogu zamisliti košarkaše ili nogometaše da igraju na tvrdim podlogama kao mi tenisači. Vjerujem da je tu moguće nešto promijeniti."

HARO je u suradnji sa australskom tvrtkom Rebund Ace-poznatim proizvođačem akrilnih heterogenih podloga namijenjenih za tenis, razvio demontažni pod namijenjen za tenis koji ima sve sportko-funkcionalne karakteristike bitne za dinamična sportska nadmetanja sa završnom obradom koju zahtijeva teniska lopta.

HARO model ROM Tennis je jedin u svijetu potpuno demontažni tenis teren. Površinska elastičnost u stanju je apsorbirati 68% energije doskoga što predstavlja bitnu korist za zglobove svakog tenisača a koju nema niti jedan do danas poznati tenis teren. Klizavost površine je 68 BPN, a brzina lopte je medium prema kriteriju ITF Pace Rating.

Svoje prvo iskustvo igranja na HARO Rom Tenis terenu su doživjeli svjetske teniske zvijezde: Roger Federer, Rafael Nadal, Maria Sharapova i Victoria Azarenka dana 08.03. 2011. na međunarodnom teniskom turniru u Eugene Oregon, SAD.


HARO stvara i prati trendove

Sve su češći primjeri sportskih događaja uz sudjelovanje poznatih sportkih zvijeda, koji se organiziraju izvan sportskih arena u gradskim jezgrama i trgovima.

Na radost organiztora ali i sportaša koji nerado igraju na improviziranim podlogama HARO je razvio demontažni sportki pod za vanjsku primjenu kao npr. košarku 3x3, ples ili revije koji udovoljava svim sportso-funkcionalnim zahtjevima.

Model Rom 33 je izvrstan iskorak u susret spektaklima na otvorenom, a brza i lagana montaža ili demontaža su aduti velike važnosti za organizatore.