Hrvatski Deutsch English
Naslovna

Mlada hrvatska teniska zvijezda zasjala u punom sjaju na jedinstvenom teniskom terenu

U dvoboju protiv Poljske,Hrvatska teniska Davis Cup reprezentacija je u Varšavi ostvarila izvrstan uspjeh. Nakon što je Marin Čilić rutinski pobijedio Michala Przysieznog, tek 17-godišnji Borna Ćorić svladao je u pet setova 21. tenisača svijeta Jerzyja Janowicza. A dva dana poslije, protiv Janowicza je Marin Čilić još jednom opravdao status najboljeg hrvatskog tenisača.Osvojio je treći bod i time vratio Hrvatsku u kvalifikacije za Svjetsku skupinu koje će se održati u rujnu ove godine.


Bilo je to prvo odlično iskustvo naših hrvatskih tenisača na jedinstvenom teniskom terenu. Naime. Domaćini su u dvorani u Varšavi montirali HARO Rom Tennis teren koji je svjetska inovacija.
Riječ je o potpuno prenosivom (demontažnom) teniskom terenu koji se brzo i jednostavno montira i demontira, a jedinstvenim u svijetu ga čini svojstvo površinske elastičanosti. Ovo svojstvo teniskog terena smanjuje opterećenje na koljena, zglobove i ligamente, a time i manji umor tenisača.
«Ovo mi je bio jedan od najtežih mečeva ikad. Nisam još igrao u pet setova, tako da je ovo bilo novo iskustvo. No, više sam se umorio u nekim mečevima koji su igrani u tri seta.....»  izjavio je poslije pobjede mlada hrvatska teniska zvijezda Borna Ćorić, pred kojim je blistava budućnosti, kao što se očekuje da će u budućnosti još puno teniskih zvijeda biti oduševljeno ovim jedinstvenim HARO teniskim terenom.

<< Sve vijesti