Gamabon, d.o.o.
Ante Mike Tripala 1
10000 Zagreb
Hrvatska (Croatia)

Tel.: +385 1 381 81 70
Fax.: +385 1 381 81 71
E-mail: info@gamabon.hr
OIB: 54837219722

Mogućnost izravnavanja betonske podloge raznim konusnim podlošcima ili vijcima u potkonstrukciji poda?

Ravnost ili neravnost betonske podloge izravno utječe na postojanost sportsko-funkcionalnih karakteristika i pouzdanost sportskog poda. Izravnavanje neravnina betonske podloge podlaganjem konusnih podmetača ili podložnih "nivelirajućih vijaka" je praktično ali kratkoročno i nepouzdano rješenje koje predstavlja "najslabiju točku" poda i to zbog redovitih dinamičkih opterećenja tijekom korištenja. Uslijed "rada" odnosno pomijeranja podne konstrukcije (pozicija oslonaca) dolazi do deniveliranja i nepoželjnih nasumičnih promjena mekoće "propadanja" poda ili nejednakog odboja lopte itd.

Sportski pod je opterećen dinamičkim opterećenjima kroz dinamične sportske aktivnosti koje se odvijaju na njemu, te kroz naprezanja iz njega samoga usljed ciklusa bubrenja i skupljanja uzrokovanih stalnim promjenama relatvine vlažnosti zraka u dvorani. Zbog toga cjelokupni sustav sportskog poda sa svojim osloncima se pomijera "radi" i upravo su to razlozi da pod mora biti plivajući "slobodan", odnosno ne smije biti nigdje fiksiran u podlogu, stupove ili ziđe.

Za kvalitetnu i dugovječnu montažu sp. poda pouzdano i puno ekonimičnije rješenje je u betonerskim radovima izradom ravnosti betonske podloge ili cementne glazure u granicama tolerancije. A mjestimična i malobrojna odstupanja se prevladavaju podlaganjem i za potkonstrukciju pričvršćivanjem podložaka od punog ili šperanog drveta pravilnih dimenzija.

Kontaktieren Sie uns!

  • Vrh stranice