Gamabon, d.o.o.
Ante Mike Tripala 1
10000 Zagreb
Hrvatska (Croatia)

Tel.: +385 1 381 81 70
Fax.: +385 1 381 81 71
E-mail: info@gamabon.hr
OIB: 54837219722

Better for athletes

Površina parketa je masivna koliko mora biti. Ona je višeslojni proizvod, napravljen od lameliranog drveta i visoko kvalitetne skandinavske šperploče kao podloge tvrdom drvetu - habajućem sloju. Osim činjenice da se čuva okoliš, jer se ne razbacuje sa dragocjenim drvetom, ovakav tip proizvodnje omogućava da pod udovoljava svim karakteristikama DIN kvalitete, što znači da je u mogućnosti ponuditi značajne prednosti vašoj organizaciji:

PREDNOSTI:

 • Slojeviti parketslojevita konstrukcija omogućava elastičnost površine, što je važna biomehanička prednost za igrače: dok se lopta savršeno odbija, osjeća se da je pod mekan; apsorpcija doskoka sportaša se penje do 63%, što može smanjiti ili čak spriječiti ozljede. Ovaj pod također djeluje na smanjenje umora.
 • dimenzionalna stabilnost-slojevita konstrukcija isto tako znači da je drvo gotovo 90% stabilnije od puno debljeg masivnog parketa. Ne bubri, niti se skuplja, ne iskrivljuje se i ne javljaju se reške (fuge). Parketne ploče međusobno prianjaju vrlo precizno i na taj način površina poda postaje zaista ravna. To uvelike koristi sigurnosti igrača, te njihov skeletni i muskulaturni sustav ne mora stalno nadomještati nedostatke u površini poda.
 • karakteristike poda su vrlo ujednačene, bez ičega što bi uzrokovalo tvrda mjesta i nedosljednu izvedbu. Plošna elastična podkonstrukcija uvelike pridodaje sveukupnom skladu poda, i tu se podovi starih generacija nalaze izvan konkurencije.
 • Zaštićeno ime PERMADUR® završnog sloja, daje tenisicama igrača skladno trenje. Zbog toga što je završni sloj tretiran UV zrakama, on neće postati sklizaviji kako sezona bude odmicala, što se može dogoditi ostalim završnim slojevima kad se duže koriste. I imat će ista svojstva godinama, bez potrebe ponovnog tretiranja!

Završna površinska obradaZavršna površinska obrada sačinjena je od 8 slojeva:

 • jedan sloj za ispunu pora (3)
 • dva elastična sloja (2)
 • pet poliuretanskih slojeva (1)

Better for organizers

PREDNOSTI:

 • FIBA CertifikatPod je odobrila FIBA, što omogućuje vašoj dvorani da bude domaćin raznim međunarodnim sportskim nadmetanjima najvišeg ranga za muškarce i žene, kao i olimpijskim nadmetanjima
 • PERMADUR® završni sloj je antibakterijski, ne podržava gorenje, lako se održava i može se čak čistiti sa običnom pamučnom krpom za pranje poda. Osim toga, vrlo je otporan na habanje, trajat će godinama i naknadna godišnja lakiranja više neće biti potrebna.
 • Parketna daska je površine 0,4 m2 i široka je 18 cm, što znatno smanjuje broj spojnih reški (fugi) u podu. Upravo zbog tog razloga, samo postavljanje se odvija jednostavno i brzo. Parketne daske su tvornički lakirane te nema lakiranja na licu mjesta u gradilišnim uvjetima, a nakon iscrtavanja linija posebnim bojama, nema potrebe za zaštićivanje istih.
 • Modularna tehnologija = jednostavna montaža, sve komponente su u tvornici izrađene i u potpunosti obrađene. Na gradilištu se obavlja samo sklapanje i spajanje. Nema brušenja parketa i višekratnog lakiranja koje zahtijeva trud i vrijeme, jer je parket u tvornici obrađen-brušen i lakiran u 8 slojeva PU vodenim (nezapaljivim) lakom.
 • Trajnost! Osim prednosti PREMADUR® završnog sloja, daske su napravljene od višeslojnog drveta i šperploče te visoko kvalitetnog parketa, što ih čini otpornima na štetu, recimo u slučaju da nešto na njih padne.
 • Dimenzionalna stabilnost – zahvaljujući višeslojnim parketnim daskama, u najvećoj sportskoj dvorani na svijetu ugrađen je HARO sportski pod 8000 m2

Better for managment

PREDNOSTI:

 • Štedi novac – prvotna cijena je razumna i u skladu s konkurencijom, ali zbog PERMADUR® završnog sloja kojeg se dugo vremena neće trebati obnavljati. Prvo renoviranje nije realno očekivati prije 15 godina uz adekvatno održavanje i umjerene klimatske uvjete u sp. dvorani.
 • Vanjski izgled - HARO pod ima bogat i luksuzan izgled, te će vašoj dvorani dati jedinstven ugođaj.
 • Potpora: HARO će vam dati potrebnu potporu u svakoj fazi vašeg projekta, od planiranja do prve ugradnje, označavanje sportskih terena, te sve upute i sredstva za čišćenje i održavanje. A HARO je Vaš partner iz susjedstva sa svojim iskustvom prenesenim kroz suradnju sa firmom Gamabon, d.o.o.

Better for architects

kombinirano elastični sp. podovi - sa sintetskom sp. oblogom (Lino, PVC)

PREDNOSTI:

 • Širok izbor modela - unutar HARO programa sportskih podova na raspolaganju je raznovrstan izbor različitih modela, različitog profila i cjenovnog ranga
  plošno elastični sp. podovi - sa parketom:
  na elastičnoj drvenoj potkonstrukciji:
  sa jednostrukim savitljivim drvenim nosačima sa dvostrukim savitljivim drvenim nosačima
  sportski podovi na elastičnoj podlozi demontažni (mobilni) sportski pod

  kombinirano elastični sp. podovi - sa sintetskom sp. oblogom (Lino, PVC):
  na elastičnoj drvenoj potkonstrukciji:
  sa jednostrukim savitljivim drvenim nosačima sa dvostrukim savitljivim drvenim nosačima
  sportski podovi na elastičnoj podlozi:
   
 • Podatnost sp. poda (podno grijanje) - HARO sp. podovi su prilagođeni za podno grijanje. U modele na elastičnoj drvenoj potkonstrukciji je omogućena instalacija sistema podnog grijanja unutar potkonstrukcije sp. poda. Posebno koncipiran sistem podnog grijanja sa sistemskom termoizolacijom, cijevnim razvodom i termovodećim aluminijskim lamelama razvija toplinski učinak do ca. 70 W/m2. A sp. podovi na elastičnoj podlozi mogu se postaviti na grijanu cementnu glazuru sa klasičnim podnim grijanjem i podnose zagrijavanje parketne plohe do temperature od 26 oC.
 • Različiti visinski profili i cjenovni rang: u širokom izboru različitih modela HARO sp. podova, projektant može birati sp. pod u ovisnosti o visinskoj koti gotovog poda u odnosu na vis. kotu cementne glazure, te u ovisnosti o budžetu osiguranom za sp. pod. Tako može birati sp. pod različite potkonstrukcije, različite debljine parketnih dasaka, te različite ukupne visine od najnižeg 37 mm na PUR elastičnoj podlozi do najvišeg 89,7 mm na elastičnoj drvenoj potkonstrukciji koja se u slučaju instalacije podnog grijanja može povisiti za dodatnih do 50 mm.

Contact us!

 • Vrh stranice